Факти

Карбоновите оръжия:

  • са леки - това прави носенето удоволствие
  • стерлят точно както със студена, така и с топла цев
  • имат много малък откат, така че можете комфортно да стреляте и с големи калибри
  • запазват външния си вид и форми без значение къде ги носите и как ги третирате

Ловните карабини на Christensen Arms се произвеждат в няколко модела с традиционно и straight-pull действие. Всяка карабина е със сменяеми цеви и разглобяема конфигурация. Високо-технологичните карабини с карбонови прилклад и ложи, и с карбонови цеви, са произведени близо до Женева, Швейцария. Карбоновите карабини на Кристенсен са най-леките и лесни за употреба оръжия, вдъхващи сигурност и осигуряващи точност при всякакви ловни условия.


Карбоновите цеви на Christensen са изградени от висококачествени, стоманени цевни тръби, обвити в радиални и аксиални слоеве фибри от карбонов графит. Карбоновата цев е лека,  твърда и бързо разсейва топлината. Гарантира трайност и дълголетна употреба, както и точност при последователна стрелба. Карбоновата цев не съдържа остатъчни напрежения и точността й не се влияе от темпетарурата. Стреля точно - студена или гореща. Има живот с 25% по-дълъг от този на стоманената цев. 


Карбоновите приклад и ложа са леки, направени от карбонов графит с твърдостта и стабилността на бенч-рест прикладите. Запазват формите си при студ, жега и дъжд. Не се надраскват и увреждат дори при екстремни ловни условия. Карбоновият приклад намаля отката с повече от 30%, в сравнение с дървените и синтетичните приклади. Не корозира и не изисква поддръжка. 


Карбоновата карабина е много комфортна за носене. Тежи около 2.5 кг без оптика и благодарение на високата плътност на карбоновия графит и своя структурен дизайн, произвежда много малък откат дори с ултра магнум калибри.

Всички карбонови карабини се доставят с разглобяем дулен компенсатор за постигане на добро групиране на изстрелите при далекобойна стрелба и намаляне на повдигането на дулото при бързи, последователни изстрели.


Опитай различното!